Hallo, en welkom op mijn site.

Mijn naam is Rinko Looyenga (Lemmer 1964) en één van 

mijn grootste passies is fotografie. Al van jongs af aan fotografeer ik, al bleef dat lang beperkt tot kiekjes van vakanties en speciale gebeurtenissen. De hobby nam een vlucht toen ik eind jaren 90 m'n eerste spiegelreflex- camera kreeg. Als natuurliefhebber zijnde waren het landschap en alles wat daarin leeft de onderwerpen in die jaren. Nog steeds zwerf ik graag uren met m'n camera door een natuurgebied.

Mijn tweede hobby destijds was schilderen en dan met name landschappen. Hiervoor gebruikte ik mijn eigen foto's als voorbeeld. Om het niveau van deze foto's naar een hoger plan te tillen heb ik in Drachten enkele fotografiecursussen gevolgd bij Denis Markic. Dit was nog in het analoge tijdperk dus inclusief doka.

Niet lang daarna werd een digitale camera aangeschaft en kon ik echt los. Omdat ik veel fotobladen las en websites over fotografie bekeek raakte ik geïnteresseerd in diverse andere facetten van fotografie. Dat is hier dan ook te zien onder de kop "diversen". Ik zit nu in een fase dat ik zoveel mogelijk wil ontdekken binnen de fotografie en heb dus nog niet een specialisatie. Een onderwerp wat wel steeds meer m'n aandacht heeft, is straatfotografie. Met de camera een stad in, op zoek naar leuke taferelen of fotogenieke mensen op straat. Daarnaast word ik ook steeds meer gevraagd voor een familie-, vriendinnen- of babyshoot. Ook dit vind ik heel leuk om te doen, ook vanwege de interactie met de "modellen".

Ik ben beslist geen prof maar wel een zeer enthousiaste amateurfotograaf die nog elke dag bijleert en vol ideeën zit. Ik wens je veel plezier bij het bekijken van mijn werk en schroom niet een reactie achter te laten via het contactformulier. Dit formulier kun je ook gebruiken als je een foto wilt kopen of informatie wilt over een eventuele shoot.

 

       Rinko.

 

nb. Het is NIET toegestaan foto's van deze website te kopiëren, te verkopen aan derden of te publiceren zonder voorafgaande toestemming van mij.